Rumored Buzz on Mazaj
Rumored Buzz on Mazaj
Blog Article
در خلاصه الحکمه آمدهاست لامسه بهترین و سریعترین راه ورود به تشخیص مزاجها است. درک این روش حتی برای افراد عادی نیز تا حدودی آسان است؛ لذا این راه را بر سایر راهها مقدم داشتهاند. طبیب باید خود مزاج معتدل داشته باشد، و اگر از لمس متوجه اختلاف دما نگردد، خواهد دانست که آن شخص، دارای مزاج معتدل است. اگر شخص لمسکننده خود مزاج معتدل نداشته باشد و بر این حال خود اطلاع داشته باشد، باز میتواند به تشخیص مزاج افراد دیگر بپردازد؛ یعنی اگر طبیب خود درجه حرارت بدنش گرمتر از مزاج معتدل باشد و دست به بدن شخص میانهالمزاج بزند، با اینکه حس سردی میکند، به هرروی چون توجه به این نکته دارد که خودش گرم مزاج است، و به کیفیت اعتدال مزاج هم از راه دقت و تمرین در حس لمس آشنا است، لذا حکم غلطی دربارهٔ مزاج آن شخص نخواهد داد.
در کل این فصل برای مزاجهای سرد، فصلی ایدهآل است و مزاج آنها را تعدیل میکند.
پس از شناخت خصوصیات انواع مزاجها به بررسی مواد غذایی مفید و مضر برای هر کدام میپردازیم. صفراویها همانطور که پیش از این گفتیم، دارای طبع گرم و خشک هستند. آنها همیشه احساس نیاز شدید به نوشیدن آب مخصوصا در فصول گرم سال دارند.
اگر با لمس ساعد علاوه بر احساس گرما، متوجه شدید که قسمتی از انگشت شما در گوشت ساعد دست فرو میرود، احتمالا مزاج دموی یا همان گرم و مرطوب دارید.
متناسب با ویژگیهای هر دسته از افراد، مصرف برخی از مواد غذایی ممنوع و مصرف برخی دیگر از آنها افزایش مییابد.
در اواخر قرن نوزدهم میلادی دسامبر[پانویس ۱] (دانشمند و محقق فرانسوی)، در دائرةالمعارف صد جلدی پزشکی مقالهٔ مفصلی تحت عنوان «مزاج»[پانویس ۲] نوشت. در این مقاله دسامبر فقط مزاجهای دموی، بلغمی، صفراوی و سوداوی را که فهم آن آسان بوده مورد بحث قرار داده و در خصوص مزاجهای گرم و سرد و تر و خشک که فهم و تفسیر آنها مشکل بوده، چیزی ننوشتهاست.
انسانهای قانون مداری هستند و اغلب درونگرایی و منطقی بودن در رفتارهایشان به چشم میآید. هر جا صحبت از کمال گرایی و وسواس باشد، اضطراب هم راه خودش را پیدا میکند. از این جهت افراد مذکور اگر یک نقشه و مسیر مشخص روبرویشان نباشد، دچار اضطراب میشوند.
کیفیت و مدت زمان خواب مثل خوابیدن بیش از هشت ساعت در روز و یا کم خوابی و بی خوابی ، دیدن خواب های آشفته و خستگی بعد از بیدار شدن
به طور کلی طب سنتی، دلیل ایجاد بیماریها را خارج شدن مزاج از حالت طبیعی میداند؛ مثلا ابتلا به روماتیسم را به غلبه مزاج بلغم در پا نسبت میدهد و کابوس شبانه را به غلبه مزاج سودا در سر.
یافتن منابع: "مزاج" طب سنتی – اخبار · روزنامهها · کتابها · آکادمیک · جیاستور (ژوئن ۲۰۲۱) (چگونگی و زمان حذف پیام این الگو را بدانید)
او در این مقاله از مزاج دموی، بلغمی، صفراوی و سوداوی صحبت کرد؛ اما درباره مزاجهای گرم، سرد، تر و خشک که فهمی سختتر داشتند، مطلبی ننوشت.
افراد با مزاج دموی باید شیرینیها و غذاهای سرخکردنی و پرکالری را کنار بگذارند. همچنین مصرف بیش از حد گوشت قرمز، تخم مرغ و لبنیات (شیر، ماست چکیده و کره) به گرم مزاجی ها توصیه نمیشود.
این افراد میتوانند از وعدههای غذایی به راحتی بگذرند و نسبت به دیگران احساس تشنگی کمتری میکنند.
۱ تاریخچه ۲ در ایران ۳ انتقاد ۴ تأثیر و میراث ۵ در منابع قدیم ۶ واژهنامه ۷ مزاج پانویس ۸ جستارهای وابسته ۹ منابع تغییر وضعیت فهرست محتویات مزاج (طب سنتی)